In de huidige tijden dat mensen steeds meer achter hun pc zitten worden ze steeds belangrijker: de bureaustoel. Misschien is het niet het eerste waar je aan dacht bij het lezen van de vorige zin. Het is wel echt zo. Hieronder zal ik gaan uitleggen waarom maar eerst zou ik je willen vragen bij jezelf na te gaan hoe lang je per dag achter een computer zit, welke stoel je nu zelf hebt en of je denkt dat je deze gewoon kunt houden of dat je toch eens moet gaan denken aan een andere stoel.

Belangrijk

Een goede bureaustoel is enorm belangrijk alleen beseffen veel mensen zich dat niet of niet genoeg. Het kan op lange termijn een hoop problemen voorkomen. Voor veel mensen is een bureaustoel gewoon een stoel die eigenlijk niet te duur moet zijn en gewoon lekker moet zitten.

Natuurlijk is een van de belangrijkste dingen ook dat hij lekker zit maar daarnaast is het ook belangrijk dat zo’n stoel genoeg ondersteuning kan bieden voor je lichaam. In veel stoelen heb je vaak de neiging om een beetje te gaan hangen in je stoel. Dat is af en toe niet zo’n probleem maar op langere termijn kan je serieus last gaan krijgen van je rug. Misschien voel je nu af en toe al wel dat je onderrug een beetje stijf aan het worden is.

Denk na

Als je dus een beetje slim bent, investeer je in een wat duurdere stoel. Hij moet ondersteuning kan bieden aan je rug. Dit is op den duur veel beter voor je rug en over het algemeen genomen kan je juist kosten besparen. Je hoeft dan namelijk niet naar de fysio die uiteindelijk waarschijnlijk gaat zeggen dat je toch een betere bureaustoel moet gaan aanschaffen. Een en een is twee zou je zeggen.

Naast een goede bureaustoel is het overigens erg belangrijk om zelf ook genoeg te blijven bewegen. Blijf niet te veel zitten in een stoel. Sta af en toe een op en loop een rondje. Het liefst even buiten en weg bij het scherm.

Dat moet iedereen uiteraard voor zichzelf bepalen maar ik merk dat het echt kan helpen om af en toe een beetje te bewegen. Voorheen had ik wel eens de neiging de hele dag achter de pc te blijven plakken. Als ik dan naar buiten keek was het ineens donker geworden. Dat wil ik in ieder geval niet meer mee maken.