Ze zeggen altijd dat wat mooi is, afhangt van je smaak. Mode is ook een echte kwestie van smaak. Wat bij de een goed staat, staat de ander juist totaal niet. Sommige mensen moeten er niet aan denken om iets minder dan merkkleding te dragen, terwijl anderen het zich totaal niet kunnen veroorloven. De een houdt van basic kleding, de ander heeft het het liefst zo extravagant mogelijk. Over smaak valt niet te twisten, een ander gezegde in het rijtje. Het is ook maar goed dat iedereen een andere smaak heeft, het zou maar saai zijn als iedereen er hetzelfde uitziet. Maar wat je stijl dan ook is, een ding blijft altijd hetzelfde: accessoires kunnen je outfit afmaken. 

Tassen

Hoe je outfit er ook uitziet, de juiste tas erbij kan de outfit maken of kraken. Je draagt bijvoorbeeld geen grote tas wanneer je naar een cocktailparty gaat, maar een clutch. Rugzakken worden nog steeds meer met jongens geassocieerd, terwijl je als meisje eigenlijk meer een schoudertas of handtas behoort te dragen. Daarbuiten is de kleur van de tas ook belangrijk. Wanneer je een blauwe outfit draagt, ga je niet met een rode tas lopen. Tassen in neutrale kleuren zijn daarom makkelijker te combineren met meerdere outfits. De tassen van michael kors bijvoorbeeld zijn over het algemeen in neutrale kleuren als zwart en wit, maar wel in verschillende modellen. Deze tassen passen bij veel outfits, en worden over het algemeen gezien als een goede investering. 

Sieraden

Iets anders dat je outfit af kan maken, zijn sieraden. Ook hier is het weer afhankelijk van de kleding die je draagt, hoe je de outfit het beste kan complimenteren. Het soort ketting dat je draagt, hangt bijvoorbeeld af van de neklijn van de kleding, maar ook de kleur en extravaganza. Als je een jurk vol glittertjes aan hebt, ga je geen extra diamanten om je nek hangen. Als je een grote, uitbundige of glitterende ketting wil dragen, kun je het beste een simpele jurk dragen. Bij sommige jurken, is een simpele ketting met bijvoorbeeld een klein steentje of hangertje al voldoende. Hetzelfde geldt eigenlijk voor oorbellen. Afhankelijk van de kleding kan juist een grote, uitbundige hanger leuk zijn, maar soms is een simpel knopje ook voldoende. Armbanden zijn over het algemeen wel simpel, kijk alleen wel of de kleur matcht met je outfit. 

Schoenen

Als laatste schoenen. Ook hier is de kleur weer belangrijk, die mag niet vloeken met de rest van je outfit. Het type schoenen wat je draagt hangt ook van de gelegenheid af. Bij een zakelijke aangelegenheid, draag je geen sneakers. Maar je draagt ook geen hakken als je lange wandelingen moet maken. Bij het kiezen van schoenen heb je dus twee stappen. Stap een: wat is de gelegenheid? Stap twee: vloekt de kleur niet met mijn outfit?