De trap misschien wel één van de meest vergeten onderdelen van jouw huis. Toch kan de trap de meest trendy eyecatcher van jouw huis worden. Waarschijnlijk is de trap het laatste onderdeel van je wooninrichting waar je aan denkt. Hoeveel mensen hebben het wel niet, een simpele trap die al jaren niet aangepakt is. Misschien zit zelfs wel het meest ouderwetse tapijt dat je kunt bedenken nog op de trap. Inmiddels is het tapijt versleten, vuil en lelijk geworden maar je hebt ook geen idee wat je met je trap aanmoet. Een trap bekleden is ook zeker niet het makkelijkste onderdeel van een wooninrichting. Benieuwd naar manieren hoe jij je trap kunt bekleden? Lees dan snel mijn blog.

Manieren van trap bekleden

Er zijn verschillende manieren waarop jij jouw trap kunt bekleden. Allereerst is het goed om na te denken en te kijken naar de inrichting van de rest van jouw huis. Wil je jouw trap bekleden in de stijl van het huis of ga je compleet de andere kant op en wil je dat de trap eruit springt ten opzichte van de rest van de inrichting? Wanneer je zelf en beetje voor ogen hebt hoe jouw trap bekleed moet worden, dan kan je gaan kijken naar materialen. Het meest bekende materiaal is tapijt. Tapijt kan een aantal jaren mee en zorgt er ook nog eens voor dat je geen koude voeten krijgt op de trap. Ook zorgt tapijt voor veiligheid door de stroeve textuur. Vind je tapijt maar oubollig of wil je iets moderners? Dan kun je kiezen voor laminaat of pvc. Op deze manier kleed jij jouw trap helemaal trendy en anno 2019 aan.

Steentje bijdragen aan het milieu

Een steentje bijdragen aan het milieu met het bekleden van een trap? Het is niet het eerste waar je aan denkt om iets duurzamer met de wereld om te gaan. Toch is het mogelijk om een ‘groene’ trap te creëren. Wanneer je kiest voor biologisch afbreekbare bekleding ben je milieubewust bezig. Daarnaast als het weer tijd is voor nieuwe trapbekleding kan deze volledig gerecycled worden. Wat is er stoerder om tijdens een verjaardag te vertellen dat jij een duurzame trap in huis hebt? Een voorbeeld van milieuvriendelijke bekleding is kurk. Kurk is onderhoudsvriendelijk, geluiddempend, isolerend en het straat ook nog eens warmte uit. Of je nou kiest voor duurzaam, of kiest voor trendy of toch kiest voor ouderwets tapijt. Ik hoop je in ieder geval een beetje inspiratie te hebben gegeven!