Bij het kopen of huren van een nieuw kantoorpand komen verschillende dingen kijken. Als ondernemer moet je rekening houden met je zakelijke energie. Wat gebeurt er met je huidige energiecontract van je bedrijf wanneer je verhuist? En waar moet je rekening mee houden? Je moet in ieder geval beslissen of je je actuele zakelijke energiecontract meeneemt of dat je een nieuwe aanvraagt voor het nieuwe adres. Staat er dus een verhuizing van je bedrijf op de planning en wil je meer weten over wat je met je zakelijke energiecontract moet doen? Lees dan vooral even verder voor wat virtuele hulp.

Energiecontract mee naar nieuwe adres

Grote kans dat je nog een energiecontract hebt lopen op het moment dat je gepland hebt om te gaan verhuizen. Hierbij is het goed om te weten dat een energieleverancier over het algemeen geen uitzonderingen maakt wanneer je huidige energiecontract nog niet verlopen is. Dat betekent dus dat wanneer je te vroeg overstapt op een nieuw contract je een opzegboete moet betalen. Omdat je met je leverancier een contract hebt afgesproken, heeft het bedrijf op die afspraken energie ingekocht. Bij een opzegboete moet je de overige energie gewoon nog betalen. In dat geval kun je je huidige energiecontract het beste meenemen naar het nieuwe adres tot het moment dat het contract verloopt. Zit er bij je nieuwe locatie gas en stroom inbegrepen? In dat geval kan een contract geannuleerd worden. Op Minder.nl lees je hier meer over.

Nieuw energiecontract aanvragen

Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een volledig nieuw energiecontract aan te vragen. Hiervoor kun je het beste online meerdere leveranciers met elkaar te vergelijken om zo de meest aantrekkelijke deal te pakken. Je kiest voor een nieuwe energiecontract wanneer je actuele contract bijna afloopt of wanneer deze al afgelopen is. Ook kun je voor een ander contract kiezen wanneer je op het moment een energiecontract hebt voor onbepaalde tijd. Let bij het kiezen van een nieuw zakelijk contract erop dat een contract voor een bepaalde tijd vaak voordeliger is. Kies voor eentje met vaste tarieven en je hebt helemaal een goede deal.

Volg deze stappen bij verhuizing bedrijf

Nu je wat meer weet over je zakelijke energiecontract bij een verhuizing van je bedrijf kun je actie ondernemen. Geef in ieder geval tijdig je verhuizing door aan de leverancier waar je energie afneemt. Doe dit minimaal twee weken van tevoren zodat het bedrijf genoeg tijd heeft om je gegevens te verwerken. Vervolgens geef je de actuele meterstanden door aan de leverancier. Bij een slimme meter gaat dit uiteraard automatisch, dus dan hoef je niets te doen. Controleer tot slot hoe zwaar je nieuwe aansluitcapaciteit is. Blijkt nou dat deze te zwaar is voor jouw energieverbruik dan ga je sowieso te veel betalen. Je netbeheerder kan deze capaciteit aanpassen wanneer het niet klopt. Deze aanpassing kost geld, maar een te zware aansluitcapaciteit laten zoals het is kost nóg meer geld.