Leven met een verslaving kan lastig zijn, maar stoppen is eigenlijk nog een stuk lastiger. We kennen allemaal wel mensen die roken of gerookt hebben, of juist weer zijn begonnen met roken. Het is erg lastig om van een verslaving af te komen. Vaak willen mensen het zelf doen, omdat ze geen hulp accepteren of willen aannemen. Maar soms kom je niet ver zonder hulp en is hulp juist net wat je nodig hebt om van de verslaving af te komen.

Stoppen met een beetje hulp

Het is soms lastig om cold turkey te stoppen en dat is ook niet perse wat je wilt. Soms is afbouwen juist slimmer om er daarna helemaal van af e zijn. Maar dan moet het wel gebeuren natuurlijk. En soms lukt het iemand om helemaal zelf te stoppen en andere hebben hulp nodig. Denk bijvoorbeeld aan pillen, pleisters, drankjes of wat dan ook die mensen helpen om van de verslaving af te komen. En bij de een gaat het makkelijker dan bij iemand anders. Iedereen is daar ook anders is, en iedereen is ook op een ander level verslaafd natuurlijk.

Pillen om te stoppen met roken

Wanneer je een rookt en je wilt stoppen, dan heb je natuurlijk van alles al wel gehoord. Bijvoorbeeld ook van Champix. Pillen die je gaan helpen met het stoppen van roken. Het klinkt soms natuurlijk allemaal makkelijker en mooier dan het is. Maar afkomen van een verslaving is en blijft lastig. En hulp aannemen is dan ook altijd al een sterk punt om te doen. Dus wanneer jij als roker, die wilt stoppen, denkt aan champix kopen, dan wil je natuurlijk niet gelijk al de blikken krijgen van: weet je het zeker. Je wilt er vanaf komen. En dan is het soms makkelijk wanneer je champix online kan kopen. Denk aan bijvoorbeeld Apotheekonline.net. Dan is er ook niemand die je aankijkt alsof je een mislukte poging tegemoet gaat en blijf je ook anoniem, want de mensen die daar werken en jou champix opsturen, weten natuurlijk niet wie je bent. Zo kan jij in alle rust beginnen aan jouw poging om te stoppen.

En lukt dit niet in een keer, dan is dat absoluut niet erg. Het belangrijkste punt om te overwinnen is het besef en de wil dat je wilt stoppen. Dat is het belangrijkste. En dan uiteindelijk kom jij van jouw verslaving af. Want dat is het, roken is een hardnekkige verslaving.